Neviditeľná

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Noví ľudia, nové pocity...

Stretla som sa s ľuďmi, o akých sa mi už ani nesnívalo. Dávno som mala ten pocit bezprostrednosti a čestnosti ako v tejto spoločnosti. Ľudia neskutočne pestrej škály, či z vekového, národnostného, vzdelanostného, sociálneho hľadiska... Z každého viac či menej žiarila srdečnosť, dobroprajnosť, pozitívne naladenie. Chvíľami som mala až nepríjemný pocit, akoby som sa ocitla v nejakej sekte. Je skutočne na zváženie, či je tento pocit normálny? Prečo, keď sa stretneme s príjemnými a spokojnými ľuďmi, ktorí sú navyše aj milí a bezprostrední, zostaneme až zaskočení? Sme už takí "degenerovaní", že pozitívne prejavy cudzích ľudí sú nám neuveriteľné? Kde je stará dobrý slovenská srdečnosť pečatená "chlebom a soľou"? Je chyba v jednotlivcovi alebo je skazená celá spoločnosť? Všetkým z nás by bolo vhodné nastaviť pravdovravné zrkadlo Snehulienkinej macochy... Každému z nás...

Všedný deň všedných ľudí | stály odkaz

Komentáre

  1. Chyba bude asi v každom z nás
    lebo sa skrývame za cudzie vyjadrenia a tvárime sa že sú naše. Každý z nás je odborníkom na všetko a pritom na konci každého tvrdenia používame otázku "ČI ?". Jedinou motiváciou sú pre nás peniaze a keď je niekto dobrý tak za tím vidíme to, že chce na nás zarobiť a v podvedomí sa snažíme zistiť ako a tak ho podozrievame. Keď sa presvedčíme že na tom nič nezískame tak odsúdime dobrého človeka lebo v podstate neveríme tomu že z toho nič nemá. Najhoršie na tom je, že ak sa aj prinútime správať sa obetavo a ako dobrí ľudia tak sa nakoniec z nás stanú "tí lepší" v našich očiach a tak stále dokola.
    publikované: 26.05.2014 11:03:45 | autor: fristo (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014